Garantie Beleid

Second Tech Life is een bedrijf dat voornamelijk handeld in refurbished apple producten. De verkochte producten zijn o.a. geweigerde producten, gereviseerde producten, en tweede hands producten. Tripple AAA gecertificeerd.

Garantievoorwaarden

Een device moet, bij normaal gebruik, voldoen aan de verwachting die je ervan hebt. Daarom heb je wanneer het device binnen 2 jaar een defect vertoont wat binnen onze garantie valt, recht op gratis reparatie of een vervangend product wanneer reparatie niet mogelijk is.

Voordat je een iPhone of iPad opstuurt, is het belangrijk dat je je Apple ID / Find my iPhone uitschakelt.

Let op: Second TechLife is niet verantwoordelijk voor dataverlies en/of herinstallatiekosten van je software; zorg ervoor dat je een back-up van je gegevens maakt.

Problemen met onderstaande zaken vallen onder de garantie 24 maanden garantie:

 • Microfoon / luidspreker (met uitzondering van stof- of vochtschade);
 • WiFi en problemen met netwerkverbinding;
 • Problemen met het logicboard;
 • Touchscreen (wanneer deze gedeeltelijk of helemaal niet meer functioneert);
 • Knoppen op het device;
 • Accu/batterij (bij snel leeglopen of warm worden)*
 • De accu’s in alle iPhones hebben bij uitlevering een minimale capaciteit van 85%. Indien je van mening bent dat de batterij naar verloop van tijd ‘snel’ leegloopt, dan wordt deze gratis vervangen indien binnen de garantietermijn de capaciteit is teruggelopen naar minder dan 70% van de originele laadcapaciteit.

  **Het kan zijn dat de reparatiekosten van jouw toestel hoger uitvallen dan de waarde van het toestel. In dat geval zullen we je toestel omruilen voor een soortgelijk model. Mocht dit type model niet meer leverbaar zijn, dan zullen we overgaan tot een regeling op teruggave van een (deel) van het aankoopbedrag of een korting op een nieuwe aankoop. In het laatste geval betreft dit een nieuwe aankoop waarbij je opnieuw garantie krijgt op je nieuwe toestel.

  Bij een omruil zal de garantie altijd doorlopen op de eerste, originele aankoopdatum.**

  Op accessoires geldt een garantie van 12 maanden.

  Wat valt buiten de garantie?

  Bij schade aan het toestel wat veroorzaakt is als gevolg van val-, stoot- of vochtschade, zullen wij de kosten van reparatie aan het toestel volledig doorberekenen aan de klant. Na de reparatie zal de garantie op het toestel weer worden hervat.

  De garantie vervalt volledig bij toepassing van illegale software zonder het merk van de fabrikant.

  -Mankementen na de garantieperiode van 2 jaar;
  – Dataverlies en/of herinstallatiekosten software; – vochtschade;
  – Schade aan het scherm;
  – Touch ID / vingerafdruk scanner;
  – Diefstal;
  – Valschade;
  – Stootschade;
  – Drukschade;
  – Iedere andere vorm van zelf of door een ander aangerichte schade;
  – Stofschade;
  – Loslatende coating bij Retina Macbook schermen;
  – Refurbished iPhone 7 (Plus) / iPhone 8 (Plus) (en hoger) toestellen zijn niet per definitie waterdicht en geven wij dus géén garantie op de waterdichtheid
  -maximaal 3 dode pixels;
  – shadow LCD (MB en iMac);
  – verkleuring scherm iPhone;
  – gebroken simkaartlezer;
  – gebogen toestel;
  – geboden cameralens;
  – Beschadigde of vieze laadconnector;
  – Gebogen toestellen;
  – Gebroken simkaartlezer;
  – Gebroken cameralens;
  – Beschadigde of vieze laadconnector;
  – Loszittende onderdelen hoofdtelefoon aansluiting / AUX Flex;
  – Bij iPhone 7 (Plus) / iPhone 8 (Plus) toestellen is de homebutton niet te repareren, dus geven wij geen garantie op de homebutton.

  *Als je een reparatie en/of technische aanpassing (bijvoorbeeld het vervangen van een accu en/of glasplaat) laat uitvoeren door een andere partij, vervalt de gehele garantie op het product.

  *Wanneer er een reparatie wordt uitgevoerd aan je iPhone, kan het zijn dat de functionaliteit van het touch ID / vingerscan komt te vervallen. Het touch ID valt hierdoor buiten de garantie.

  * Je krijgt 24 maanden garantie op de accu van de iPhone, iPad en MacBook.

  Kan ik de garantie uitbreiden?

  Je ontvangt bij Second TechLife standaard de uitgebreidste garantie! Wij staan volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom krijg je standaard 2 jaar garantie, zonder extra kosten, met uitzondering van accessoires, daarop geldt 1 jaar garantie.

  Je STL product ter reparatie aanbieden

  Meld je reparatie onder vermelding van het Second TechLife ordernummer aan bij onze klantenservice via info@secondtechlife.com

  Beschrijf in de mail de klacht van het defect en verwijder ook de Apple ID van het toestel. Het is ook mogelijk om via iCloud.com het toestel los te koppelen van je Apple ID.

  Als het Apple ID van het toestel is kunnen we het aanmelden voor reparatie. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bericht van ons terug waarin vermeld staat op welke manier je je toestel ter reparatie kunt opsturen samen met de documentatie die bij de zending mee gestuurd dient te worden.

  Let op: je kunt alleen je toestel ter reparatie aanbieden als het Apple ID is verwijderd. Zorg dat je je wachtwoord van je Apple ID bij de hand hebt!

  Hoe lang duurt een reparatie?

  Wanneer je reparatie binnenkomt op onze technische dienst duurt het in meeste gevallen 14 werkdagen om de reparatie te behandelen. Mocht je na 14 dagen nog geen status update hebben mogen ontvangen dan kun je contact opnemen met info@secondtechlife.com

  **MacBooks en iMacs duren gemiddeld 1 – 2 weken langer dan de overige reparaties**

  Mijn adapter van mijn iPad/iPhone/MacBook werkt niet?

  Bij Second TechLife ontvang je één jaar garantie op de adapter en laadkabel van je iPad en MacBook*. Kabelbreuk is uitgesloten van de garantie.

  Heb je problemen met de de laadset, dan helpen wij je graag in de winkel of kun je contact via info@secondtechlife.com

  Heb ik garantie op mijn accu?

  Wanneer de accu van je iPad of MacBook binnen één jaar een probleem geeft, zullen wij deze binnen de voorwaarden van de garantie kosteloos vervangen.

  Welke garantie krijg ik op accessoires?

  Voor garantie op accessoires geldt een andere termijn dan op de devices zelf. Bij Second TechLife heb je standaard 12 maanden garantie op de accessoires, gerekend vanaf de aankoopdatum. Indien de producten binnen die periode een defect vertonen en er geen val-, stoot- of waterschade is, wordt het accessoire kosteloos gerepareerd of omgeruild.

  Welke garantie krijg ik op reparaties?

  Op onze betaalde reparaties geven wij 3 maanden garantie.
  Schade of defecten ontstaan door toedoen van de gebruiker vallen buiten de garantie. Hieronder valt onder andere vochtschade, schade aan de glasplaat, valschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade.
  Laat je nog een andere reparatie en/of technische aanpassing uitvoeren door derden? Dan vervalt de originele productgarantie en de garantie op de reparatie.

  Wanneer je je toestel binnen de garantie laat repareren bij Second TechLife, loopt de garantie op het toestel natuurlijk gewoon door vanaf de originele aankoopdatum.

  Meer informatie over wat er niet onder garantie valt vind je hier.